hoe teken je Mensen, dieren en dingen na? Van een ruimtelijk, en soms ook nog bewegend voorwerp naar een tekening, in deze blog leer ik julie de basisstappen.

Stap 1

Ook hierbij geldt de regel, klein beginnen. Begin eens met het heel precies natekenen van een gum, dan van heel verweg, dan met een paar vegen of lijnen, of nog een totaal andere manier! ( bijvoorbeeld met alleen patroontjes, rare kleuren, een dik of dun potlood, hard of zacht, enzovoort) Je zult merken dat je steeds anders gaat tekenen.

Stap 2

Oefening baart kunst! Ga in een drukke ruimte zitten en teken een willekeurige voorbijganger, hond, of die rare hoed van dat oude vrouwtje na. Bekijk aan het eind je schetsen en kijk wat je er van vind. Bewaar ze in een mapje met data om je vooruigang te zien!

Stap 3

Goed kijken! Het is belangrijk dat je tijdens het tekenen steeds goed naar je model kijkt, teken alleen wat je ziet en verzin er geen dingen bij! 2 goede oefeningen daarvoor zijn:

Van verweg tekenen, doordat je het minder goed ziet zul je snel gaan tekenen wat je denkt dat je ziet, probeer nu echt te gaan tekenen wat je ziet. Een lastige maar goede oefening!

Tekenen zonder op het papier te kijken, kijk alleen naar het model, niet naar je papier. Je zult geen geweldige resultaten hebben maar je leert er wel heel goed door te kijken!
Veel succes! Elephas maximus

Advertisements

One thought on “Tekenles les 1 | natekenen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s